Vinnarhålet!

Trettondagsafton med Torbjörn på Solvalla och jag bänkad framför TV4 Sport. Det kan vara alldeles fantastiskt och det kan vara … som igår, jag förstår inte varför man kör kvällstrav en helgdagsafton.

Tobbe hade åtta uppsittningar, ingen egentränad. Tre blev strukna och  sen tillstötte allehanda problem med övriga. Det som verkligen är jobbigt så här års är att många hästar har så ojämn form. De kan kännas helt ok men när upploppet kommer finns inga krafter kvar.

Jag skrev ju om vinnarrecept häromdagen och vinnarhålet brukar vara ett sådant. Igår fanns det en riktig ljusglimt bland Tobbes styrningar, Follow Me Ås. De hade nr 9 och satt tidigt i rygg på Jorma som var storfavorit och ledde (rygg på ledaren = vinnarhålet). Tyvärr inträffade det där med ojämn form på Jormas häst, den var trött när upploppet nalkades medan Tobbes häst, som var hermetiskt instängd, den var pigg och fin ända in i mål. Hade inte en skugga av chans att få en lucka från sitt fina vinnarhål.

Nästa gång…