Victor A.U.

Brukar ju inte skriva om annat än kommande starter men nu vill jag berätta hur det kan vara att vara travtränare ibland.

Victor A.U. är en riktigt bra hedershäst som alltid gör bra lopp och han har kunniga och entusiastiska ägare. Han var inkvalad till finalerna på Solvalla igår 24/9. Jätteroligt tycker förstås alla, men

När han startade på Hagmyren för två veckor sedan ( satt fast som femma och kändes jättefin ) fick han sk kolik ( smärtor i magen ) efter loppet. Vi tog honom då till veterinären på banan ( som var jättebra ) han gav honom kramplösande medel, som innebär två veckors startförbud, helt ok. Allt släppte och Victor var helt normal efteråt. Han fick medicinen ungefär vid lopp 7-8 på Hagmyren. Då menar jag att om han startar senare än det om två veckor så är det efter karenstidens utgång, självklart. Jag kunde hållit tyst, anmält som vanligt till finalerna, och strukit honom själv om han kommit i någon av de första avdelningarna på V75 för att inte bryta mot karenstiderna. Men isåfall hade jag tagit någon annans plats och sådant har ALDRIG varit MIN stil. Så jag kontaktade ST sa exakt som det var och bad att dom skulle lägga hans lopp som ett av dom sista. Det kunde dom absolut inte lova. Ok tycket jag, men om han hamnar i ett av dom första så kan väl ni stryka honom och ta in nästa häst på listan. Men nej det var helt omöjligt att göra, och det tror jag helt enkelt inte på.

Hans lopp gick som lopp tio ( 10 ) långt efter karenstidens utgång

Jag bet ihop och tyckte att det här var jä-ligt dåligt av dom att inte vilja hjälpa till men jag vill inte bråka så jag säger ingen ting. Vi startar på Färjestad veckan efter. Anmälde till Färjestad, och döm om min förvåning när det ploppade upp ett meddelande att Victor A.U. hade startförbud t.o.m. 2/10 för att ha AVSTÅTT FINALPLATS.

Trodde knappt det var sant.

Ringde ST innan tävlingarna idag 25/9 och ville ha det här utrett innan loppen för att slippa tänka på det under tävlingarna. Fick svaret att regler är regler och sa då vad jag tycker. Att dom är fullständigt odugliga som bär sig åt så här mot oss aktiva. Och det står jag för.

Man hade absolut kunnat löst det här inför finalerna, om man velat

Man hade kunnat ta bort startförbudet efter, om man velat

Jag är enormt besviken