Lindesberg 6/6

Det är ju inte ofta jag skriver om något annat än mina chanser. Men på Lindesberg igår var jag med om något som jag tycker borde uppmärksammas. Något som alla kuskar verkligen hatar så är det dålig utrustning. Det är helt enkelt livsfarligt. Jag körde en häst där ena tömmen gick av, något som absolut ALDRIG får hända. Nu gick det här ganska bra tack vare att det hände innan start och tack vare min erfarenhet att hantera situationen. Lite skrubbsår på armarna och lite mörbultad och en häst som skenade lös ett tag och förmodligen är psykiskt förstörd för lång tid. Vad som kunde hänt om loppet kommit igång törs man knappt tänka på ( John Campbell har faktiskt skrivit ett helt kapitel i boken Champion hur man bör göra för att minska risken att skada sig om det händer ) nu gjorde jag kanske inte exakt så men jag tänkte faktiskt på hans kapitel. Jag tror inte folk förstår allvaret i det här. Men fräsch och kollad utrustning är JÄTTEVIKTIGT