Vardagsdramatik och superduktiga hästskötare!

Idag var det lite dramatik här på gården. Tobbe, Sara och Patricia körde intervaller på rakbanan. Plötsligt ropar Sara att Pigge är lös! Han hade sprängt hagen och sprang omkring emellan hagarna. Alla körde till stallet och Pigge hämtades in. Lite senare hör Patricia hur Pigge (Porcupine Wine) skrapar ihållande i boxen. När hon tittade in såg hon att han inte haft avföring sen han kom in från hagen. Han som alltid lämnar några rejäla högar när han kommer in.

Typiskt tecken på begynnande kolik! Ett tillstånd som kan vara livshotande. Direkt lastade de Pigge på transporten. Inte för att åka till veterinären utan enbart för att åka omkring lite för att han skulle få igång magen. Det är allmänt känt att lite bilåkande kan hjälpa kolikhästar.

Och det fungerade! Tänk att man kan bli så glad för att hitta lite hästskit!

Även om vi inte kan andas ut helt så ser det ut som koliken har släppt. Tack vare observanta, handlingskraftiga och duktiga skötare. Mycket bra jobbat tjejer!